lørdag 9. august 2008

Jeg har vært i himmelen



Fire dager med ren og skjær luksus i Dubai gjorde seg før den mer primitive turen med hard sleeper i Kina. Vi mellomlandet med Emirates, og da måtte vi benytte sjansen når vi først var der.

Hotellet var bestilt på forhånd, og så helt fantastisk ut, men det var slettes ikke som jeg hadde trodd. Det var bedre.

Jeg kjente varmen spre seg i ansiktet med en gang vi svingte inn oppkjørselen til hotellet. En hel allé med skulprurer...formet som hester...i gull. Og der på toppen et vanvittig palass av arabisk arkitektur.

Vi ble tatt i mot som kongelige, ble tildelt kalde kluter mens vi ventet på respsjonisten som brukte ti minutter på å vise oss alle fasilitetene på hotellrommet.

En gigantisk seng, lekkert interiør, håndklær brettet som dyr, balkong rett over en kunstig kanal hvor man kunne slappe av på en båt.

Fra hotellet var det perfekt utsikt til Burj Al Arab, verdens eneste 7 stjernershotell. Små golfbiler kunne kjøre oss gjennom hele resorten og bort til seilhotellet.

Den private stranden var innbydende, men havet var alt for varmt. Vi slappet av ved den gigantiske poolen, hvor ti badevakter passet på oss, og personalet kom bort i ny og ne med kalde kluter og ispinner.

Mat ble det mye av. God arabisk gourmet. Alt lam man kan tenke seg i hele verden, og jeg elsker lam. Den herligste frokosten med omeletter og juicer laget akkurat slik du ba om, samt en massiv buffet med alt deilig du kan tenke deg.
Kveldene ble avsluttet i et slags telt hvor vi delte en vannpipe med herlig epletobakk.

Litt shopping ble det også tid til, men ellers er det ikke stort å se i Dubai. Men et opphold med ren og skjær luksus og avslapping på Madinat Jumeirah Al Qasr kan anbefales på det sterkeste.

Ingen kommentarer: