mandag 7. juli 2008

Ching chong!

Daarlig med oppdateringer her, men det finnes ikke akkurat flust av internettcafeer i Kina. Men denne gangen har vi faktisk faatt hotellrom med pc og internett. Men det gaar ikke an aa legge inn bilder, saa det faar jeg vente med.

Akkurat naa befinner vi oss i Xi'an. Vi ankom i morges med tog fra Beijing. I hovedstaden var det travelt. Alt for mye aa se paa bare tre dager, men heldigvis har vi to dager der foer vi reiser til Norge.

Vi prioriterte de store attraksjonene som gjerne tar en hel dag. Den forbudte by, kinesiske muren og sommerpalasset, og det var omtrent like fantastisk som vi hadde haapet paa, og kanskje enda litt til.

Her i Xi'an skal vi vaere til i morgen kveld, men foerst skal vi faa med oss de beroemte terracottakrigerne. I kveld blir det sikkert en sykkeltur paa bymuren som omkranser Xi'an.

Togturen videre i morgen blir en proevelse. Mellom Beijing og Xi'an hadde vi senger i saakalte soft sleepers. Kupeer med to koeyesenger (omtrent som paa danskebaaten), TV og air-condition. I dag naar vi skulle kjoepe billetter videre til 16 timers turen til Shanghai var det kun hard sleepers igjen. Det vil si daarligere senger, seks personer i hver kupe med tre koeyer i hoeyden, ingen air-condition og ingen doer ut til gangen.

Vi faar gjoere det beste ut av det. Krysse fingrene og haape at noen avbestiller billetter paa soft sleeper og at vi dermed kan oppgradere, eller bare bite i det sure eplet. Hvem vet, kanskje det ikke blir saa ille likevel...

Vi skal vaere i Shanghai i tre dager foer vi reiser ut paa en oey et stykke utenfor byen som heter Putuoshan. Etter ytterligere tre dager her er det tilbake til Shanghai og dermed Beijing foer vi reiser hjem.

Bilder kommer saa snart det er mulig.

Ingen kommentarer: